THE FACT ABOUT קטרקט THAT NO ONE IS SUGGESTING

The Fact About קטרקט That No One Is Suggesting

The Fact About קטרקט That No One Is Suggesting

Blog Article

קטרקט תת-קפסולרי אחורי – זהו קטרקט שמגיע כתוצאה מנדידה של תאים למעטפת האחורית של העין. קטרקט זה נדיר יותר, אולם הוא מטריד במיוחד ומפריע מאד לראייה. התלונה השכיחה ביותר בקרב הסובלים מקטרקט זה הוא סנוור, במיוחד בשעות היום.

ד"ר אבי אוחיון, רופא עיניים מומחה, מנתח קטרקט, רשתית וזגוגית העין מבצע ניתוחי קטרקט למבוטחי מכבי או באופן פרטי. מעבר לאודות ד"ר אבי אוחיון >>>

שינוי ברפרקציה – שינוי מיופי (קוצר ראייה) או היפראופי (רוחק ראייה).

להלן שלבי הניתוח: יצירת פתח בעין והסרת העדשה העכורה – בשלב זה מתבצע חתך עדין שדרכו מוציאים את העדשה העכורה כהכנה לקראת הכנסת העדשה המלאכותית השקופה במקומה.

במידה ומופיעים סיבוכים לאחר הניתוח כגון גירוי משמעותי או כאב בעין, הופעת הפרשות חדשות, אודם או נפיחות, ירידה בחדות הראיה – יש לגשת מייד לבדיקת רופא עיניים לאבחון וטיפול. מצבים אלה הם די נדירים.

ניתוח בשיטה זו כמו הניתוח המסורתי, מתאים לסובלים מקטרקט בעקבות השינויים שחלים בעדשת העין מפאת גיל מבוגר וכן לצעירים הסובלים מקטרקט בעקבות חבלה בעיניים או טיפול תרופתי.

הסימן השכיח ביותר הוא ירידה בראיה או קיום של ראייה מטושטשת. אולם השינוי מתפתח במשך חודשים ואף שנים ולכן מתבטא בהדרגה. סימן נוסף, שכיח פחות, הוא שינוי במספר המשקפיים.

כיום, בזכות טכנולוגיה מתקדמת, ומאגר רחב של רופאים מיומנים בתחום, ניתן לטפל בקלות יחסית וביעילות רבה בקטרקט באמצעות ניתוח, ולהחזיר למטופל את איכות הראיה ואיכות החיים למוטב.

המטופל נשאר ער במהלך הניתוח. לרוב, אין צורך באשפוז לאחר הניתוח והמנותח ישוחרר לביתו כעבור מספר שעות מעטות.

שימו לב: לקבלת טלפון ופרטי הרופאים המבצעים ניתוח קטרקט לחצו כאן

מאחר והקטרקט עלול להתפתח ולהזיק לראיה, דבר שעלול להוות סכנה בנהיגה, למשל, במיוחד בלילה. כמו כן, ניתוח להסרת קטרקט "בשל" עלול להיות יותר מורכב ועם סיכונים מוגברים.

מתרחשים לאחר גמר הניתוח ויכולים להופיע גם תקופה ארוכה אחרי הניתוח, לרוב הסיבוכים נדירים

הדבר יוביל לראיה מטושטשת ולרוב הטיפול ידרוש שימוש בטיפות עיניים עם סטרואידים או תרופה אחרת במרשם רופא.

ניתוח קטרקט בלייזר אינו מתבצע בכל המרכזים הרפואיים בישראל. טרם קבלת החלטה על המרכז בו יתבצע הניתוח ו/או על הרופא המנתח, אפשר לבדוק אם המקום מחזיק מנתח קטרקט מכשיר לקטרקט בלייזר, ואם הרופא נוהג להשתמש בטכניקה זו.

Report this page